keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Kirjakuskin kyydissä Kyydissä!

Välikommentti siitä, mikä on Kyyti ja miksi julkaisen tätä blogia.


Tein pohdinnan kritiikeistä ja "kritiikeistä"  ensimmäiseksi kirjoituksekseni omaan blogiin, vaikka olisin halunnut sen suoraan Kymenlaakson kirjastojen yhteiseen Kyyti-palveluun. Rakastan tätä Kyytiä, koska sen kautta kaikki Kymenlaakson kirjastojen palvelut voi saada yhden Internet-portaalin kautta. Harmittavaa vain, ettei se onnistunut teknisesti. Piti perustaa oma blogi! Onneksi saan edelleen Kyydistä jatkuvasti sähköpostia: Lainanne ovat erääntymässä, hoitakaa asia


Nyt aion tästä eteenpäin kirjoittaa tänne pääasiassa tietokirjoista kaikkia ensimmäisessä blogissani pohtimia tekstimuotoja. Joskus voin lipsahtaa kaunokirjallisuudenkin puolelle, sillä välillä hyvä fiktio voi tuoda niin valtavan paljon esimerkiksi historiallista tietoa lukijalleen, että se toimii parhaimman tietoteoksen lailla. Ja onhan fiktiota nimitetty todeksi valheeksi.

Tietokirjailijana ja tutkijana luen vuodessa noin 300 kirjaa faktaa, fiktiota ja joskus fikfakfiktiota. Tulevaisuudessa kirjoitan tänne välillä arvosteluja uutuuskirjoista, välillä katsauksia kirjoista, joita kannattaisi kaikkien lukea, välillä nostan esiin turhaan unohdettuja kirjoja mutta voin minä joskus ottaa esille esimerkiksi itselleni henkilökohtaisesti merkittäviä tietokirjoja lapsuuteni suosta. Joskus voin jopa kirjoittaa sellaisestakin kirjasta, jota ei ole vielä suomennettu, jota ei saa muuta kuin Helsingin yliopiston tai muusta tieteellisestä kirjastosta, tai jopa vain minun hyllystä, mutta pääpaino pysyy Kyydistä löydettävissä kirjoissa.
Petri Pietiläinen, kirjakuski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti